latinica  ћирилица
01/10/2015 |  21:17 | Аутор: СРНА

Бањалука: Балкански конгрес артроскопије, спортске трауматологије и хирургије

Предсједник Републике Српске Милорад Додик отворио је вечерас у Бањалуци Балкански конгрес артроскопије, спортске трауматологије и хирургије.

"У струци која је тема конгреса у Републици Српској препознатљив је Завод за физикалну медицину и рехабилитацију `Др Мирослав Зотовић` чијим се радом и успјесима поносимо", истакао је Додик.

Он је нагласио да су успјеси ове установи постали препознатљиви и ван Републике Српске и да су настали као резултат воље запослених да раде на развоју завода, чак и када су били "немогући услови" за то.

Додик је истакао да су институције власти Српске пружиле велику помоћ Заводу "Др Мирослав Зотовић" да би се добила референтна установа каква је он сада.

Предсједник Српске поручио је учесницима конгреса да подијеле своја искуства и знања, али и да, с обзиром на то да се конгрес одржава у Бањалуци која је позната по домаћинској атмосфери, осјете ту атмосферу и такве утиске понесу са собом.

Предсједник Удружења ортопеда БиХ Славко Манојловић навео је да се ортопедија на овим просторима интензивније почела развијати почетком прошлог вијека и да је у том свом развоју увијек настојала да иде укорак са развојем знања и технологија у тој струци.

На конгресу, који организује Удружење ортопеда и трауматолога у БиХ, биће представљена 92 рада еминентних стручњака из ове области са подручја Балкана и из више европских земаља.

Научни скуп, који ће трајати до 3. октобра, организован је поводом обиљежавања 100 година од оснивања прве бањалучке ортопедије у Заводу за физикалну медицину и рехабилитацију "Др Мирослав Зотовић".