latinica  ћирилица
01/10/2015 |  23:28 | Аутор: Б92

САД: Масакр на колеџу, убица мртав

Нападач који је на колеџу Ампкуа Комјунити у Орегону усмртио најмање 13, а ранио више од 20 људи је мртав након размјене ватре са полицијом.
Ампкуа Комјунити Колеџ (Фото: Twitter/Michael Sullivan) -
Ампкуа Комјунити Колеџ (Фото: Twitter/Michael Sullivan)

"Нападач је мушкарац, толико могу да кажем", рекао је Џон Ханлин, шериф Розебурга на конференцији за новинаре. Затим је додао: "Он је мртав".

"Полиција је примила више хитних позива. По доласку на колеџ, лоциран је осумњичени. Дошло је до размјене ватре и нападач је савладан. Када је пријетња неутрализована, полицајци су наставили са даљом претрагом терена", рекао је Ханлин. и додао да је нападач по доласку полиције одмах пуцао, али није упућен у детаље које је оружје коришћено.

Додао је и да има мртвих и рањених, али прецизне информације није дао. Јавни тужилац државе Орегон рекао је да је 13 људи убијено у нападу на колеџ.

Ханли је рекао и да нема информације о томе да је на форуму објављено упозорење студентима да не долазе на колеџ, како су раније пренијели медији.

О нападачу се, за сада, зна само да је млађи мушкарац, стар 20 година, што је потврдила гувернека Кејт Браун.

Према првим информацијама из полиције, у ватри коју је непознати нападач отворио на колеџу Ампкуа Комјунити најмање 10 особа је убијено, а више од 20 рањено.