latinica  ћирилица
02/10/2015 |  07:52 | Аутор: СРНА

Додик и Чубриловић на отварању "Октобарских правничких дана"

Међународно савјетовање правника "Октобарски правнички дани" данас почиње у Бањалуци, а отварању дводневног скупа присуствоваће предсједник Републике Српске Милорад Додик и предсједник Народне скупштине Недељко Чубриловић
Правни факултет у Бањалуци (фото: unibl.org) -
Правни факултет у Бањалуци (фото: unibl.org)

Током скупа, који се одржава на Правном факултету Универзитета у Бањалуци, биће поднесено 88 реферата од 100 аутора. Савјетовању би требало да присуствује велики број правника из Српске и Федерације БиХ, као и из Србије, Црне Горе, Македоније, Хрватске, Русије, Бјелорусије и других земаља.

Сви радови, који ће бити изнесени на овом 12. савјетовању, обрадиће најактуелнија питања из свих области правне теорије и праксе и биће објављени у часопису Удружења правника Републике Српске "Правна ријеч".

Предвиђено је да пленарно засједање буде одржано данас у амфитеатру Правног факултета, а након тога рад се наставља по катедрама - државно-правна, управно-правна, радно-правна, грађанско-правна, привредно правна, међународно-правна и кривично-правна катедра.

Скуп организује Удружење правника Српске и бањалучки Правни факултет.

Декан бањалучког Правног факултета Витомир Поповић рекао је раније да су "Октобраски правнички дани" значајни за даљу изградњу и функционисање правног система Републике Српске и да је управо то један од разлога организације ове манифестације.