latinica  ћирилица
02/10/2015 |  10:33 | Аутор: ТАНЈУГ

Бекам и Фергусон поново заједно на Олд Трафорду

Чувени енглески фудбалер Дејвид Бекам вратиће се на терен, двије године пошто је завршио карјеру, у хуманитарном мечу у организацији Дјечијег фонда Уједињених нација 14. новембра на Олд Трафорду.
Дејвид Бекам -
Дејвид Бекам

Тим за који ће играти некадашњи ас Манчестер јунајтеда водиће  његов бивши менаџер Алекс Фергусон.
 Бекам (40) биће капитен Велике Британије и Ирске, која ће играти против тима "свјетских звезда" на челу са Зинедином Зиданом, а који ће предводити Карло Анћелоти.
 Ова утакмица биће одиграна на Олд Трафорду, где је Бекам постао свјетска звезда под тренерском палицом Фергусона, прије него што је 2003. напустио тај клуб.
 "Повукао сам се прије двије године и искрено, нисам вјеровао да ћу поново заиграти, али пошто се ради о племенитом циљу, једва чекам да утакмица почне", рекао је бивши капитен Енглеске.
 Бекам је у каријери играо и за мадридски Реал, Лос Анђелес Галакси и Милан пре него што је завршио каријеру у мају 2013. у дресу Пари Сен Жермена.
 Исте те године повукао се и Фергусон, послије 26 година на клупи Јунајтеда.
 'Фергусон ми је увек био као отац  Дивно је што ће и он бити дио цијеле ове приче", рекао је Бекам за Би-Би-Си.
 Бекам је пре 11 година проглашен амбасадором добре воље УНИЦЕФ-а.
 "Желим свијет у којем ће дјеца расти без насиља, сиромаштва и болести. Зато је ово савршена прилика да укажем на потребу да се сакупљају средства за помоћ малишанима", рекао је Бекам.