latinica  ћирилица
02/10/2015 |  10:53 | Аутор: РТС

Терзић: Драга побједа, али остаје горак траг

Селектор женске одбојкашке репрезентације Србије Зоран Терзић рекао је да му је драго због четвртфиналне побједе над Белгијом на Европском првенству, али да му је остао "горак траг" због грешака које је тим правио.
Одбојкашице Србије - Фото: B92
Одбојкашице СрбијеФото: B92

Репрезентација Србије је меч са селекцијом Белгије почела изгубивши први сет, а онда су српске одбојкашице начиниле преокрет и славиле са 3:1.

"Нажалост обистинило се оно чега смо се мало плашили, да ћемо стегнути ући у меч. Разлог се зна: наше играчице су убијеђене да су по квалитету испред Белгије и онда свака ситуација кад не водимо бар пет-шест поена разлике прави велики проблем и онда једноставно није више то та екипа, та игра", рекао је Терзић.

Први добијени сет није резултат добле игре Белгијанки већ посљедица лошег старта нашег тима, сматра селектор Терзић.

"Видјели су се наши проблеми у првом сету. Белгија је имала реализацију, морам тако да кажем, немам други израз, биједних 23 одсто. Освојили су само шест поена из напада, а добили су сет релативно лако, све на наше грешке и на то што екипа не зна гдје се налази на терену. Побједа је драга, али ми остаје горак траг када тако играмо", казао је Терзић.

"Надамо се да можемо да превазиђемо такве ствари. Наша екипа се не плаши никога и увек играмо најбоље против екипа које су испред нас на ранг-листи, али увек имамо проблем са екипама које су условно речено слабије од нас. Тако је било и овај пут. На срећу смо тај други сет добили и послије више није било проблема", рекао је селектор.

Србија ће у полуфиналу играти против старог ривала Русије.