latinica  ћирилица
02/10/2015 |  11:18 | Аутор: РТРС

У Приједору у току изградња зграде за 42 породице погинулих бораца и РВИ

Реализацијом пројекта за трајно стамбено збрињавање породица погинулих бораца и ратних војних инвалида од прве до четврте категорије на подручју града Приједора до 2007. године стамбено је збринуто 157 корисника, а од истог периода до данас 484 корисника, што укупно чини 641 породицу.
Приједор  (Фото: visitworldplaces.com) -
Приједор (Фото: visitworldplaces.com)

Ово питање рјешавано је додјелом стана, индивидуалног стамбеног објекта, грађевинског материјала и бесповратних новчаних средстава.

У току је изградња и треће ламеле са 42 стамбене јединице, која ће бити завршена 2016. године. Тиме би пројекат стамбеног збрињавања поменутих категорија био трајно ријешен на подручју ове локалне заједнице. 

"С обзиром да је за додјелу ових станова потребно утврдити приоритете, првостепена комисија је утврдила које породице погинулих бораца и ратни војни инвалиди имају право на станове у тој згради. Листа је достављена ресорном министарству на сагласност чиме је омогућен корисницима приговор уколико су незадовољни. Могуће да се по завршетку градње ове зграде од 42 стана појаве један или два стана који ће недостајати, али ће се то највјероватније ријешити тако што ће се на тржишту купити онолико станова колико недостаје", изјавио је Мишо Родић, начелник Одјељења за борачко-инвалидску заштиту града Приједора.