latinica  ћирилица
02/10/2015 |  11:35 | Аутор: СРНА

Руси уништили командни центар ИД

Руско Министарство одбране саопштило је данас да су авиони типа "сухој-34" уништили у Сирији командни центар Исламске државе и један камп за обучавање милитаната, пренијеле су руске агенције.
Руски авиони у нападу на ИД (фото: http://sputniknews.com/) -
Руски авиони у нападу на ИД (фото: http://sputniknews.com/)

Портпарол Министарства одбране Игор Конашенков рекао је да је у нападима потпуно уништена инфраструктура која је кориштена за припрему терориста.

- Првог октобра, авиони сухој-34 извршили су ударе на камп за обуку Исламске државе, недалеко од насеља Мадан-Џедид и један камуфлирани командни положај неделако од Касерт-Фараџа, југозападно од Раке - рекао је Конашенков.

Он је додао да су мете гађане са висине од преко 5.000 метара и да ови нови авиони могу да гађају тачке широм територије Сирије.

Сиријска опсерваторија за људска права саопштила је претходно да су борбени авиони, за које се вјерује да припадају Русији, бомбардовали ноћас град Карјатаин, 130 километара сјевероисточно од Дамаска.

Овај град је под контролом ИД од августа, када су из њега потиснуте сиријске државе снаге, рекао је Рами Абдулрахман, директор Опсерваторије.

Према њиховим подацима, у јучерашњим руским ваздушним ударима у Раки је убијено 12 исламиста.