latinica  ћирилица
02/10/2015 |  14:20 | Аутор: СРНА

Сребреница: Договорена сарадња и нормализација односа

Предсједник Скупштине општине Сребреница Милош Миловановић рекао је да се, након несугласица и најављене оставке начелника општине Ћамила Дураковића, односи нормализују и да је договорен наставак сарадње, чиме се превазилази криза власти у овој локалној заједници
Општина Сребреница - Фото: СРНА
Општина СребреницаФото: СРНА

Миловановић је рекао да су он и потпредсједник Скупштине општине Хамдија Фејзић, у складу са закључком скупштинског колегијума одржаног прије два дана, разговарали данас са Дураковићем и усагласили се да договором рјешавају сва питање и евентуалне разлике у погледима на одређена питања.

- Заједно смо договорили да у понедјељак, 5. октобра, утврдимо термин одржавања наставка сједнице Скупштине општине прекинуте 23. септембра, након смјене директора Дома здравља Ненада Милошевића што је довело до Дураковићеве најаве оставке - појаснио је Миловановић.

Он је додао да оставка није никоме званично достављена, али је дошло до протеста групе грађана који су имали одређене захтјеве, који такође нису званично упућени, нити су стигли скупштинском колегијуму као иницијатива за разматрање и евентуално уврштавање у дневни ред или за заказивање ванредне сједнице Скупштине општине.

- Морамо поштовати закон и прописане процедуре и не можемо прихватати било чије ултиматуме и радити незаконито - каже Миловановић.

Он је додао да у сребреничком Дому здравља још није обављена примопредаја дужности између смијењеног директора Милошевића и новоименованог в.д. директора Александра Јовановића, јер се Милошевић није одазвао на позив за примопредају у заказаном термину.

- С начелником смо се усагласили да се распише конкурс и на законит начин обави избор директора Дома здравља те да остваримо бољу сарадњу и да договором и дијалогом превазилазимо одређене разлике у начину приступа рјешавању неких конкретних питања због којих је дошло до несугласица и која се морају рјешавати дијалогом и консензусом политичких субјеката који чине скупштинску већину у овој општини - нагласио је Миловановић.

Фејзић, предсједник сребреничког одбора СДА, каже да ова странка подржава Дураковића, чија најављена оставка није ни ушла у званичну процедуру и да је након разговора у страначкој централи у Сарајеву договорен и јутрос у разговору са предсједником општине Миловановићем потврђен наставак сарадње и заједнички рад начелника и скупштинског руководства.

- Ми нисмо жељели и тражили Дураковићеву оставку. Несугласице које су се појавиле превазишли смо разговором и у наредни понедјељак ћемо утврдити термин наставка прекинуте сједнице Скупштине општине и још нека питања и задатке које заједнички морамо да рјешавамо у интересу општине и њених грађана - рекао је Фејзић.

Он је истакао да ће питање директора Дома здравља, због кога је дошло до несугласица, бити ријешено након проведеног конкурса за избор директора те установе, који ће ускоро бити расписан.