latinica  ћирилица
02/10/2015 |  14:38 | Аутор: РТРС

Требиње: Конференција супервизора у осигурању

У Требињу је данас, у организацији Агенције за осигурање РС, отворена јубиларна десета Конференција супервизора у осигурању централне, источне и југоисточне Европе.Учествује 30 директора и представника регулатора из 13 земаља- од Албаније до Литваније преко балканских земаља.
Требиње - конференција супервизора у осигурању - Фото: РТРС
Требиње - конференција супервизора у осигурањуФото: РТРС

Овакви сусрети организују се два пута годишње, а основни циљ је размјена искустава и отворена дискусија о свим проблемима која муче ово тржиште без обзира на степен развијености земље. Разговарано је, између осталог, о посредовању у осигурању.

Једна од тема била је и контрола и начин комуницирања између екстерних ревизора и супервизорана тржишту БиХ и РС. У Агенцији за осигурање РС кажу да нису задовољни ревизорским извјештајима и да је потребно мијењати један од подзаконских аката који регулишу ту проблематику. На данашњој конференцији разговарано је и о начину непосредне контроле у друштвима за осигурање.

Што се тиче тржишта осигурања у РС оно је неразвијено, сматрају у Агенцији за осигурање. Углавном се осигурава оно што закон прописује као обавезу. Углавном су то привредни субјекти који осигурање, кажу у Агенцији, третирају као додатни трошак.

Што се тиче тржишта осигурања у РС, оно је неразвијено, сматрају у Агенцији за осигурање.

Углавном се осигурава оно што закон прописује као обавезу.Привредни субјекти осигурање, кажу у Агенцији, третирају као додатни трошак.