latinica  ћирилица
02/10/2015 |  15:24 | Аутор: РТРС

Приједор: Недјеља дјетета у вртићу "Радост" (ВИДЕО)

Поводом Недјеље дјетета у централном приједорском вртићу “Радост“ малишани су се представили игром и пјесмом. Тим поводом градоначелник Приједора Марко Павић посјетио је најмлађе и у име Градске управе уручио им пригодне поклоне.
Приједор - Недјеља дјетета - Фото: РТРС
Приједор - Недјеља дјететаФото: РТРС

Малишани, поред тога што имају своје обавезе према родитељима и васпитачима, имају и своја права.

- Право да идем у вртић, да се друћим, да будем срећан, рекли су малишани.

Обиљежавање Недјеље дјетета у приједорском вртићу “Радост“ почело је прије неколико дана, а садржаји ће бити настављени и током идуће седмице.

- Од уторка крећу маскенбали. Сваки ће вртић имати свој дан за маскенбал, како бисмо могли посветити пажњу сваком поједином вртићу, а онда ће бити и активности дружење са родитељима, рекла је Душанка Божић, директорица вртића “Радост“.

На подручју Града Приједора, у протеклом периоду, реновирани су вртићи на Уријама, Пећанима и у Омарској, а у Козарцу је изграђен нови вртић, док је у плану реновирање централног вртића.

- Овај централни вртић је доста добар, али предстоји сада да га реновирамо и онда ће бити створени изузетно добри услови за предшколски одгој, истакао је Марко Павић, градоначелник Приједора.

Запослени у приједорским вртићама истичу да је стање у предшколским установама из године у године све боље. Тренутно, приједорксе вртиће похађа 450 малишана у 18 васпитних група, о којима брине 66 запослених радника.