latinica  ћирилица
02/10/2015 |  15:42 | Аутор: СРНА

Иванић подржао сарадњу извиђача Српске, ФБиХ и Брчко дистрикта

Члан Предсједништва БиХ Младен Иванић подржао је сарадњу и ангажман Савеза извиђача у БиХ и Свјетске скаутске фондације, те даљи напредак у сарадњи савеза извиђача Републике Српске, Федерације БиХ и Брчко дистрикта

Иванић је данас примио делегацију Свјетске скаутске фондације - друштва "Баден Паувел", која први пут борави у БиХ, и Савеза извиђача у БиХ који су га информисали о својим активностима и међусобној сарадњи, те о даљим плановима.

Посјета је наставак сарадње извиђача из БиХ са овом свјетском породицом за неформално образовање и васпитање, која има више од 40 милиона чланова, те промовише нематеријалне друштвене вриједности и здрав стил живота.

Гости су информисали Иванића о плановима на изради стратегије Савеза извиђача у БиХ, те резултатима ангажмана извиђача у помоћи локалним заједницама приликом прошлогодишњих катастрофалних поплава, саопштило је Предсједништво БиХ.

Разговарано је о активнијем провођењу програма рада извиђача у БиХ и унапређењу сарадње с регионалним извиђачким организацијама.

У делегацији Свјетске скаутске фондације били су лидери и донатори скаутског покрета из Белгије, Саудијске Арабије, Кине, САД, Никарагве, Велике Британије и Холандије.