latinica  ћирилица
02/10/2015 |  16:18 | Аутор: СРНА

"Ер Франс" најављује велика отпуштања

Француска авио-компанија "Ер Франс" објавиће 5. октобра укидање великог броја радних мјеста након неусјешних разговора са пилотима ради повећања продуктивности, рекао је данас директор компаније "Ер Франс-КЛМ" Александар де Жунијак.
авион Ер Франс - Фото: илустрација
авион Ер ФрансФото: илустрација

"Ер Франс" се, као и остале националне авио-компаније, суочава са великом конкуренцијом у виду нискобуџетних ривала на регионалним линијама и од компанија са Блиског истока, попут "Емирејтса", за даље линије.

Авио-компанија је јуче упозорила синдикате да ће смањити обим операција у наредне двије године ради очувања своје будућности, јер су пропали разговори са пилотима о плану реструктурисања под називом "Перформ 2020".

Компанија је одредила 30. септембар као крајњи рок за постизање споразума о плану који је објављен у септембру прошле године и према којем би требало да се обаве додатно смањење трошкова и преглед инвестиција.

"Нажалост, биће објављен план о укидању великог броја радних мјеста. Разговараћемо са представницима особља у понедјељак", навео је Де Жунијак.

Он је нагласио да су разговори са пилотима окончани, али да врата остају отворена уколико синдикати искажу истинску вољу да преговарају.