latinica  ћирилица
02/10/2015 |  16:43 | Аутор: СРНА

СНСД: Срамна дискредитација права Српске на референдум

Савез независних социјалдемократа сматра да инсинуације такозваног Савеза за промјене и њихових инстант заштићених свједока да предсједник Републике Српске Милорад Додик тражи одржавање референдума о Тужилаштву и Суду БиХ како би, наводно, заштитио себе, нису ништа друго до срамна дискредитација права Српске на одржавање референдума.
СНСД -
СНСД

"То је и очајнички и унапријед неуспјешан покушај да се пред грађанима Српске оправдају за издајничку и пробосанску политику коју воде на нивоу БиХ", саопштено је из СНСД-а.

Из СНСД-а подсјећају јавност да је предсједник Републике Српске Милорад Додик већ најавио да ће, без обзира на своје мишљење о томе да су Суд и Тужилаштво БиХ политички инструисани и мотивисани, учествовати у истрази о наводном "килограму злата" како би јавност добила и судску потврду да је ријеч само о "тони лажи Савеза за преваре".

"С обзиром да су и одређени представници међународне заједнице увидјели и признали да су Тужилаштво и Суд БиХ под политичком контролом Бакира Изетбеговића и СДА, представници такозваног Савеза за промјене добили су налог да те наметнуте, неправедне и антисрпске институције бране по сваку цијену, укључујући и рециклирање измишљених афера и дискредитацију руководства и институција Републике Српске", наводи се у саопштењу СНСД-а.

СНСД је поручио странкама опозиције, односно српским представницима у Савјету министара БиХ који су у претходном периоду скоро 30 пута директно угрозили позицију Републике Српске, да никада неће дозволити да цијену њиховог учешћа у власти на нивоу БиХ плате Република Српска и њени грађани.