latinica  ћирилица
02/10/2015 |  19:22 | Аутор: СРНА

Орбан критикује Милановића

Мађарски премијер Виктор Орбан критиковао је данас свог хрватског колегу Зорана Милановића да је члан глобалне љевичарске организације и да му је посао да "напада" Мађарску.
Виктор Орбан  (Фото: nspm.rs) -
Виктор Орбан (Фото: nspm.rs)

Орбан је изјавио да странке у Социјалистичкој интернационали, чији је члан и Милановићева Социјалдемократска партија, подржавају миграцију и сматрају да је талас миграната у Европи "добра ствар" и њихови лидери "прате наређења не толико свог народа колико од Социјалистичке интернационале".

Орбан је државној радио-станици рекао да "не сматра да је, оно што хрватски премијер говори и мишљење хрватског народа".

"Када чују хрватског премијера, позивам Мађаре да не слушају Хрвата већ представника Социјалистичке интернационале који треба да напада Мађарску", навео је Орбан, додајући да се до сада уздржавао да критикује Милановића у интересу дугорочног интереса двије земље.

Политичари из двије земље критиковали су једни друге од 15. септембра када је Мађарска донијела одлуку да затвори границу са Србијом.

Шеф мађарске дипломатије Петер Сијарто прошлог мјесеца оцијенио је да је Милановићево рјешење мигрантске кризе "патетично", а хрватски премијер је оцијенио да је мађарска ограда срамота.