latinica  ћирилица
03/10/2015 |  11:50 | Аутор: РТРС

Шамац: Обнова Дома културе (ВИДЕО)

У Шамцу ускоро почиње обнова Дома културе, који је знатно оштећен у прошлогодишњим поплавама. Обнову са 340 хиљада марака финансира Француска у сарадњи са Унеском.
Дом културе - Фото: РТРС
Дом културеФото: РТРС

Дом културе са биоскопском двораном потпуно је уништен у прошлогодишњим поплавама. Град је остао ускраћен за мјесто на којем се одржавају културне манифестације.

Српско просвјетно и културно друштво "Просвјета" управља Домом културе и организује разне културне садржаје. Након поплаве изостале су уобичајене приредбе, па тако и Шамачка културна јесен.

- Управо због тог проблема немамо простор, немамо кино сале, такође није одржана ни Видовданска академија, још неке академије су морале да буду измјештене из тог простора - каже Наташа Видовић, секретар СПКД "Просвјета" Шамац.

Реновирање Дома културе почиње ускоро. Радове и опремање са 340 хиљада марака финансира Француска посредством Унеска, који је и координатор пројекта.

- Имамо могућност да наша кино сала након ове реконструкције и проширења буде кино сала која ће у цјелости одговарати капацитетима и за одржавање културних манифестација и за одређене сједнице и за смјештај одређених културно-умјетничких друштава, невладиних организација - каже Саво Минић, начелник општине Шамац

До завршетка радова у Дому културе, шамачка друштва која се баве културом и умјетношћу, књижевне вечери, приредбе и концерте и даље ће одржавати у хотелу или дворани за физичко средњошколског центра.