latinica  ћирилица
03/10/2015 |  20:02 | Аутор: РТРС

Дирљива прича о породици Зарић: Самохрани отац у тешким условима подиже троје дјеце (ВИДЕО)

Наша прича о малим Илићима из Братунца, ганула је грађане широм Српске. У веома кратком периоду прикупљена су средстава за иградњу њихове нове куће. У сличној ситуацији је и породица Зарић.
Зоран Зарић - Фото: РТРС
Зоран ЗарићФото: РТРС

У селу Шушњари код Лакташа, троје дјеце и самохрани отац живе у трошној бараци, која се не може назвати топлим огњиштем.

Зорана, Бранислав и Давид одрастају без топлине правог дома, у трошној кућици. Након развода, мајка је отишла, па о њима брине само отац.

„Свјестан сам ја да је њима тешко, а наравно да за мене није ни битно је ли тешко или није. Ја сам свјестан да сам дужан да максимално пружим услове. Није лако, не могу рећи да је лако. Ем мало, ем неусловно. Не може се поставити ни прави намјештај, не можеш ништа.“, каже Зоран Зарић, самохрани отац троје дјеце.

Зоран је и сам провео дјетињство без мајке, а сада исту ситуацију проживљавају и његова дјеца. Од марта дом им је барака на породичном земљишту. Вољу, међутим, нису изгубили.

„Ставио сам унутра стиропор, ево видите и шпорет се види. Видите зашто то овако изгледа, зато што ми сада разваљујемо због тога што нам блокови требају за наставак градње. Из тих разлога је дошло до ове ситуцаије, и зашто се налазимо у таквом објекту.“, додаје Зоран.

Тешку ситуацију самохраног оца и троје дјеце, разумјеле су Зоранове колеге с посла. Помогли су с нешто новца, којим је изграђен дио новог дома. Сада је најважније да уведу воду и подигну кров.

„Овдје сам стигао оним средствима од колега што у скупили. Ја даље више немам, то је то. Али се надам опет“, закључује Зарић.

Зарићи желе да зиму дочекају у новом дому. Добри људи већ су покренули акције на друштвеним мрежама и надамо се да ће помоћ убрзо стићи.