latinica  ћирилица
06/10/2015 |  09:58 | Аутор: СРНА

Израел: "Хамас" признао убиства Јевреја

Израелске власти саопштиле су данас да је пет чланова милитантне палестинске групе "Хамас" признало прошлонедјељни напад и убиство израелског брачног пара у присуству њихово четворо дјеце.
Израелска војска - Фото: ТАНЈУГ
Израелска војскаФото: ТАНЈУГ

Тај напад био је окидач за талас насиља које је услиједило наредних пет дана.

Посљедњи инцидент догодио се данас, када су двојица палестинских тинејџера убијена у сукобима са израелским снагама, након што су два Израелца јуче ножем убијена у Јерусалиму.

"Ми ћемо врло оштро реаговати против тероризма и против његовог подстицања", рекао је израелски премијер Бењамин Нетањаху у телевизијској изјави поводом хапшења петорице припадника "Хамаса".

Премијер је додао да ниједан побуњеник ни подстрекач нису "сигурни" те да су израелским војним снагама дате одријешене руке.

Нетањаху и палестински предсједник Махмуд Абас синоћ су сазвали хитне састанке како би разговарали о погоршању безбједносне ситуације.

Палестинско друштво "Црвени полумјесец" регистровало је током најновијих сукоба око 500 повријеђених лица. Путеви кроз Западну обалу и источни Јерусалим блокирани су због најновијих израелских блокада као и због спаљивања гума и камења које су бацали Палестинци.

У протеклих пет дана убијено је четворо Израелаца и четири Палестинца, преноси АП.