latinica  ћирилица
06/10/2015 |  11:16 | Аутор: РТРС

Приједор: Богданић посјетио Дом за мушку дјецу и омладину ометену у развоју (ВИДЕО)

У оквиру програма обиљежавања Дјечије недјеље, министар здравља и социјалне заштите Републике Српске, Драган Богданић посјетио је Дом за мушку дјецу и омладину ометену у развоју у приједорском насељу Чиркин Поље.
Министар Богданић посјетио Дом за мушку дјецу и омладину ометену у развоју - Фото: РТРС
Министар Богданић посјетио Дом за мушку дјецу и омладину ометену у развојуФото: РТРС

Богданић је изјавио да су услови у овој установи, која обезбјеђује потпуно и трајно збрињавање корисника ометених у развоју узраста од три до 77 година, на виском нивоу и да не заостају за било којом установом оваквог типа у окружењу, али и шире. Министар Богданић обишао је и једанаесторо дјеце, корисника ове установе.

Фото: РТРС

- Ово је нешто што је стварно за сваку похвалу, да ми имамо овакву установу и да можемо пружати овакву услугу у Републици Српској. Захвалност и директорима и запосленима у овој установи. Данас као што знате је обиљежавање Дјечије недјеље, ми смо у посјети овој установу, дошли смо да обиђемо и тих једанаесторо дјеце који су имали потребу да буду овдје смјештени, али и да видимо како се о њима брину и старају - изјавио је министар здравља и социјалне заштите Републике Српске, Драган Богданић.

Према ријечима директора приједорског Дом за мушку дјецу и омладину ометену у развоју, Рајка Дринића, овдје су смјештена 202 корисника, а у процедури за пријем су још четири штићеника.

- Поплаћали смо све обавезе према радницима и добављачима, радимо на побољшању квалитета пружања услуга нашим корисницима. Имамо једну инвестицију, везану за рад и радну окупацију корисника, гдје ћемо производити шампињоне. У том објекту ће радити наши корисници према њиховим психо -физичким способностима - рекао је директор Дом за мушку дјецу и омладину ометену у развоју, Рајко Дринић.

Фото: РТРС

Дринић је истакао да је уз помоћ Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске, урађена реконструкција цијелог Дома. У ранијем периоду било је 20 корисника по соби, а након реконструкције смјештено је по четворо и мање штићеника.