latinica  ћирилица
06/10/2015 |  14:18 | Аутор: Б92

Капело: Мурињо "спаљује" своје играче

Фабио Капело критиковао је методе колеге са клупе Челсија Жозеа Муриња рекавши да Португалац престаје са успјесима послије двије године рада у једном тиму.
 - Фото: ФОНЕТ
Фото: ФОНЕТ

Челси је катастрофално почео одбрану титуле Премијер лиге, пошто се налази на 16. мјесту са само осам бодова, али Мурињо одбија да прихвати кривицу за лоше резултате.

"Мурињо спаљује своје играче послије годину и по дана, највише двије. Чуо сам за тај податак када је водио Реал и сада то добија потврду у Лондону. Истина је да екипа плаћа одсуство повријеђених играча, као што је Куртоа, али мора да се каже да су постојале тактичке грешке код тренера. Он ове сезоне није одрадио праву припрему", рекао је Капело за Фокс Спорт.

Мурињо је у свом првом мандату у Челсију радио нешто преко три сезоне, али је смијењен послије лоших резултата.

Двије успјешне године имао је у Порту и Интеру, где је одлазио послије титула првака Европе, док је за исти период у мадридском Реалу освојио Примеру и Куп краља.

Контроверзни стручњак се на Стамфорд Бриџ вратио 2013. и за сада има Лига куп и Премијер лигу, али и велики притисак енглеске јавности због очајног старта ове сезоне.