latinica  ћирилица
07/10/2015 |  08:19 | Аутор: ТАНЈУГ

Партизан остварио прву побједу у АБА лиги

Кошаркаши Партизана побиједили су у Београду екипу скопског МЗТ-а са 72:69 (23:25, 15:24, 17:12, 17:8), у 3. колу регионалне АБА лиге.
Партизан (фото:Budućnost VOLI) -
Партизан (фото:Budućnost VOLI)

Црно-бијели су синоћ под вођством новог тренера Петра Божића остварили прву побједу ове сезоне, у првом мечу пред домаћим навијачима.

Утакмица је одиграна у хали Пионир пред 4.000 гледалаца, а судили су Матеј Болтаузер (Словенија), Милош Кољеншић (Црна Гора) и Адемир Зураповић (Босна И Херцеговина).

ПАРТИЗАН: Цветковић 15, Аранитовић, Маринковић 16, Петров, Витковац 10, Ђумић 6, Копривица 6, Перовић 4, Магдевски 2, Глишић, Врабац 5, Милутиновић 8.

МЗТ: Синадиновић 3, Љубичић 12, Мекић, Марковски, Васиљевић, Симоновски 5, Младеновски 2, Дреновац 9, Бунић, Стојановски, Мијатовић, Луковић.

Партизан је коначно остварио тријумф у регионалном такмичењу и скором 1-2 помјерио се са дна табеле.

Тренер Божић и цио стручни штаб, међутим, имаће доста посла са младим тимом црно-бијелих, који ове сезоне због финансијских проблема нема шампионске амбиције.

Домаћин је добро почео меч, отпор је пружао у првих 15 минута, а онда је услиједио велики пад у игри, који је МЗТ искористио и серијом 11:2 стекао двоцифрену предност (49:38).

Београђани су у наставку свим силама настојали да се врате у утакмицу. Агресивном игром у одбарни успјели су не само да смање заостатак, већ и да минут и по до краја послије дуго времена дођу до вођства (69:68).

Питање побједника ријешено је у посљедњих 70 секунди, када је до изражаја дошла велика пожртвованост црно-бијелих кошаркаша.

У самом финишу Врабац је био половичан са линије слободних бацања, с друге стране искусни Стојановски изгубио је лопту, а у посљедњем нападу Александар Цветковић је у маниру искусних бекова пронашао пут до коша за велико славље навијача Партизана.

Навијачи су током читавог меча пружали подршку свом тиму, а занимљиво је да су на почетку утакмице скандирали трофејном тренеру Душку Вујошевићу, који је овог љета напустио клуб.

У наредном колу Партизан 10. октобра гостује Игокеи, док МЗТ игра против Мега Лекса.

Божић: Побједа за самопоуздање, хвала навијачима

Божић је рекао да ће побједа против скопског МЗТ-а много значити екипи на психолошком плану у наставку сезоне.

- МЗТ је јако незгодан противник, дошао је са великим самопоудзањем. Највећа захвалност публици која нас је бодрила и помогла да дођемо до прве освосезонске побједе. Одбрана је била добра у другом полувремену, мушки су је момци одиграли. Ово ће много значити за наставак сезоне, с обзириом на касно комплетирање нашег младог тима - рекао је Божић на конфернцији за медије.

Он је додао да се још ништа конкретно не зна око довођења појачања.

Јунак побједе црно-бијелих Александар Цветковић сматра да је кључна била добра одбрана домаћина у другом полувремену.

- Лијеп је осјећај када се послије два пораза забиљежи побједа. Била је јуначка борба, много смо примили поена у првом плувремену, у свлачионици смо се договорили да не смијемо тако млако да играмо на домаћем терену. Успјели смо. Ово је велика инјекција и састисфакција за млади тим у наставку сезоне - рекао је Цветковић.

Тренер МЗТ-а Алеш Пипан честитао је Партизану на побједи.

- Дошли смо овдје с намјером да некако добијемо утакмицу, али за то није довољно играти добро само једно полувријеме. Веома неодговорно смо одиграли у наставку, вјероватно су играчи мислили да је готово. Имали смо проблем са повредом плејмејкера Марка Лјубичића и осјетило се када није био у игри - рекао је Пипан.

Центар Душко Бунић навео је да је меч у Пиониру представљао изузетно важно гостовање за тим МЗТ-а,

- Дошли смо овдје у добром распложењу и надали се да можемо да забиљежимо побједу. Одиграли смо прво полувријеме изузетно добро, не знам шта се десило касније. Такмичење је такво да немамо много времена да тугујемо, већ морамо да се окренемо наредном мечу и гостовању Мега Лексу у Сремској Митровици - рекао је Бунић.