latinica  ћирилица
07/10/2015 |  09:07 | Аутор: ТАНЈУГ

Одлажу се избори у Звезди?

Избори за предсједника ФК Црвена звезда ипак ће бити одложени пошто нико није поднио званичну кандидатуру за челну функцију у клубу, преносе београдски медији.
Стадион Црвене звезде - Фото: РТРС
Стадион Црвене звездеФото: РТРС

Послије састанка Управног одбора, одлазећи генерални директор црвено-белих Звездан Терзић оцијенио је да је то доказ да нема спортских радника и привредника који су спремни да се суоче са проблемима у клубу.

"Рок истиче у поноћ, а кандидатура може и у сриједу да стигне ако иде поштом. Морамо да сачекамо, али мислим да нико неће. То је доказ колико проблема има Звезда и колико је тешко ухватити се у коштац с њима, али и доказ да нема људи из спорта и привреде који су спремни да се суоче са овим проблемом. Очигледно Звезда не представља нешто вриједно за борбу за ту позицију", рекао је јуче Терзић, а наводи Блиц.

Према његовим ријечима, прича о статутарним проблемима "не пије воду и може да буде само алиби".

"По овом статуту бирана су три предсједника, а све је урађено по жељи навијача. Не борим се за фотељу да бих некога желио да убјеђујем да треба да останем. Овако не знам шта да кажем повјериоцима", казао је Терзић додајући да га посебно брине то што је очекивао да сви који су фигурирали за предсједника Црвене звезде, да већ спремају новац за рјешавање проблема лиценце која слиједи 15. октобра и износи 3,9 милиона евра.

"Ми смо новој управи оставили још милион од Макабија, 1,6 милиона евра од Телекома и шест од Гаспрома да ријеше ту лиценцу есконтовањем. Ја сам рекао да нећу остати и мислио сам да ми је ово посљедњи радни дан, али очигледно нема довољно храбрих. Донијето је преко 200 потписа за Џајића, али он није желио. Ни у сну нисам очекивао да ћу послије 6. октобра остати. Ми сада морамо да одлажемо исплате за децембар уз сазнање да тада сигуно нећемо бити у клубу, ово никоме није требало", рекао је Терзић.

Он је навео да не види шта може да се деси у наредном периоду па да на наредним изборима нешто буде другачије.

"Не знам, можда ћу отићи потпуно из клуба, јер сам очекивао да буде кандидата и изненађен сам што се нико није пријавио", закључио је Терзић.

Избори за предсједника Црвене звезде, који су заказани за 11. октобар, највјероватније ће бити одложени за мјесец дана.