latinica  ћирилица
07/10/2015 |  09:21 | Аутор: Б92

Клоп рекао "да", у четвртак у Ливерпулу?

Енглески медији пишу да је Јурген Клоп прихватио понуду Ливерпула и да ће потписати трогодишњи уговор са "Црвенима".

Разговори представника клуба и Клопа су наводно успjешно завршени, па ће бивши тренер Борусије из Дортмунда у четвртак стићи у Ливерпул на потпис уговора.

Очекује се да ће Клоп бити представљен као нови менаџер клуба током предстојећег викенда. Деби на клупи клуба са ’Енфилда’ Клоп би требало да има против Тотенхема у Лондону 17. октобра.

Сам тренер се није много оглашавао, а за њемачки Билд је изјавио: “Нема много шта да се прича. Нема ни дефинитивног да, ни дефинитивног не.“

Ипак, изгледа да је Клоп спреман да прекине одмор и замијени Брендана Роџерса на клупи вјероватно највећег енглеског клуба, у покушају да му донесе прву титулу од 1990. године.

Ливерпул је послије осам одиграних кола 10. на табели са 12 бодова, шест мање од лидера Ситија, а претходни менаџер Брендан Роџерс добио је отказ послије слабих издања на старту сезоне.

Клоп има 48 година, а у каријери је тренирао само Мајнц и Борусију из Дортмунда са којом је освојио двије титуле, три Суперкупа и два Купа, док је поражен у финалу Лиге шампиона 2013. године.