latinica  ћирилица
07/10/2015 |  14:54 | Аутор: СРНА

Нетанијаху отказао посјету Њемачкој

Израелски премијер Бењамин Нетанијаху отказао је данас посјету Њемачкој због таласа насиља у Израелу, саопштили су његови помоћници.
Бењамин Нетанјаху - Фото: ФОНЕТ
Бењамин НетанјахуФото: ФОНЕТ

У новом инциденту, осумњичени палестински милитант напао је ножем и ранио израелског војника, након чега су га убили припадници специјалних снага, рекли су полицијски извори.

Неколико сати раније догодио се инцидент у којем је 18-годишња Палестинка ножем избола Израелца у близини храма у Јерусалиму, да би нападнути мушкарац потом узвратио ватреним оружјем и ранио жену нападача. То је већ трећи напад хладним оружјем за мање од седам дана.

Израелски и палестински лидери покушали су да смире ескалацију уличног насиља које се погоршало због неслагања око комплекса јерусалимске џамије Ал Акса, треће по реду највеће исламске светиње, за коју Јевреји тврде да је изграђена на рушевинама два јеврејска древна храма.

Од четвртка, 1. октобра, четворо Израелаца убијено је унападима хладним и ватреним оружјем. Два Палестинца убијена су у сукобима са службама безбједности, што је изазвало даљи пораст сукоба.