latinica  ћирилица
08/10/2015 |  08:11 | Аутор: СРНА

Хитна сједница Владе Србије због хапшења Срба на Брезовици

Влада Србије одржаће данас сједницу на којој ће бити ријечи о хапшењу 15 српских радника на Брезовици и покушаја самопроглашеног Косова да постане члан Унеска.
Влада Србије - сједница - Фото: РТРС
Влада Србије - сједницаФото: РТРС

Премијер Србије Александар Вучић, заказао је за данас хитну сједницу Владе поводом хапшења 15 српских радника на Брезовици и покушаја самопроглашеног Косова да постане члан Унеска.

Сједница ће почети у 10.00 часова, најављено је из Владе.

Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију, Марко Ђурић , јуче је најавио да ће затражити хитну сједницу Владе поводом најновијег хапшења Срба од косовске полиције, као и поводом настојања Косова да постане пуноправна чланица Унеска.

- Србија не смије да ћути и неће ћутати пред настојањем да јој се отме културна баштина и пред гажењем основних права нашег народа на Космету - поручио је Ђурић.

Он је нагласио да је дошло вријеме да Србија "подвуче црту" и да донесе прави политички суд о томе у ком правцу иде бриселски дијалог и да анализира да ли је то што се Србима намеће "заиста нормализација односа с Приштином,  или наметање њиховог става о статусу".