latinica  ћирилица
08/10/2015 |  08:59 | Аутор: СРНА

Данас облачно са кишом

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће бити облачно вријеме са кишом, која ће повремено падати.
Облачно вријеме са кишом - Фото: илустрација
Облачно вријеме са кишомФото: илустрација

Киша ће чешће падати на југу и истоку, док ће током наредне ноћи слабити и у појединим мјестима престати да пада, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

 Дуваће слаб сјеверозападни вјетар, у Семберији умјерен источни и сјевероисточни, а у Херцеговини слаб југоисточни.

Највиша дневна температура од 13 до 18, на југу до 22 степена Целзијусова.

Из Републичког хидрометеоролошког завода наводе да се у наредним данима очекује облачно и тмурно вријеме са кишом која ће повремено падати.

Најмање кише очекује се у петак, и то само у Крајини и Херцеговини, док за викенд слиједи јаче наоблачење са кишом и пљусковима са грмљавином. Падавине ће бити обилне, највише у Херцеговини.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, јутрос преовладава облачно вријеме са кишом мјестимично.

На југу је јутрос измјерена највиша температура - у Неуму 17, а у Мостару 16 степени.

У Бањалуци, Требињу, Добоју, Приједору, Српцу, Зворнику, Горажду и Билећи у 8.00 часова измјерено је 15 степени, у Градишци, Вишеграду, Сребреници, Фочи, Бихаћу, Зеници, Тузли, Рудом, Градачцу и Новом Граду 14, у Бијељини, Мркоњић Граду, Рибнику, Бугојну, Дрвару, Шипову и Јајцу 13, Сарајеву, Ливну, Гацку и Невесињу 12, а на Сокоцу и Мраковици 11 степени.

У 8.00 часова на Хан Пијеску, Чемерну, Иван-седлу, Калиновику, Дринићу и Источном Дрвару било је десет степени, а на Бјелашници пет.

Највише кише у протекла 24 часа пало је у Херцеговини. У Невесињу је пало 45 литара по метру квадратном, Билећи 24, Гацку 22, у Требињу 13 и на Чемерну 11 литара.

У Мркоњић Граду и Фочи пало је седам литара, у Ливну и Горажду шест, Зворнику и Вишеграду пет, Приједору, Мостару, Бугојну, Источном Дрвару и Санском Мосту четири, у Бањалуци, Неуму, Хан Пијеску, Мраковици, Калиновику, Сребреници, Рудом и на Сокоцу три литра по метру квадратном.