latinica  ћирилица
08/10/2015 |  11:06 | Аутор: ТАНЈУГ

Рама се извинио Србима због каменовања аутобуса

Премијер Албаније Еди Рама се током разговора са групом студената из Србије и министром образовања Срђаном Вербићем, који ће присуствовати данашњој утакмици извинио Србима због каменовања аутобуса са репрезентацијом Србије, апелујући да побиједи пристојност, пренијели су албански медији.
Еди Рама (архив) -
Еди Рама (архив)

- Познато вам је да на утакмицама и комшије покушавају да један другоме очи поваде, али је важно да Албанија побиједи, министар (Вербић) ће рећи да Србија побиједи, али је најважније да побиједи пристојност коју заједно представљамо - рекао је Рама.

Изразивши жаљење што је, како је рекао, један младић од 14-15 година синоћ гађао каменом аутобус српске репрезентације, Рама је рекао да је то доказ колико још мора да се уради с обзиром на то да "стара генерација носи у себи мржњу према промјенама и доводи снове новог свијета у опасност од национализма и духа мржње а искључивост је увијек присутна".

Рама је српске студенте примио у згради албанске владе рекавши да је то "центар за покретање дијалога", који свједочи о историји и владавини, али и умјетности и култури, те да један њен дио увијек доступан јавности.

Српски студенти ће пратити утакмицу Албанија - Србија у Ељбасан Арени у албанском граду Ељбасану, а биће смјештени у албанским породицама.