latinica  ћирилица
08/10/2015 |  11:49 | Аутор: СРНА

"Источна алтернатива" - позив на јединство у заступању интереса Српске

Неопходно је да српске странке усаглашавају ставове и буду јединствене у заштити интереса Републике Српске и српског народа на нивоу БиХ, изјавио је у Братунцу предсједник Удружења "Источна алтернатива" Републике Српске Војин Павловић.

Павловић каже да у овом покрету сматрају неприхватљивим да се лидери странака које чине Савез за промјене не одазову на позив предсједника Српске Милорада Додика да разговарају о спречавању преношења надлежности са ентитета на ниво БиХ у заједничким органима БиХ и јединственом заступању интереса Републике Српске у Сарајеву.

Павловић истиче да су чланови овог покрета забринути и плаше се да до тог разговора неће доћи с обзиром на понашање предсједника СДС-а Младена Босића, његов досадашњи однос и непоштивање институције предсједника Републике Српске.

"Босић је у страху и великом грчу због останка у власти у Сарајеву и кренуо је путем прихватања свих бошњачких иницијатива, издаје националних интереса и вазалства и додворавања Бакиру Изетбеговићу", пренио је Павловић став "Источне алтернативе".

Он је позвао Босића да се уразуми и, како је дефинисао, изађе испод "зеленог феса", те да се окрене Републици Српској и српском народу чије интересе треба да заступа јер је захваљујући гласовима српских бирача на дужности коју обавља.

Павловић је осудио, како је рекао, "медијски линч" који спиновањем разних изјава, према његовој тврдњи, води Телевизија БН против предсједника и Владе Републике Српске, што доводи до конфузије, нарушавања односа и дестабилизације Српске.