latinica  ћирилица
08/10/2015 |  13:36 | Аутор: СРНА

Стевандић: Идуће седмице Колегијум о посебној сједници

Потпредсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић изјавио је да би идуће седмице требало да буде одржана сједница скупштинског Колегијума на којој би требало да буде заказана посебна сједница Народне скупштине Републике Српске о раду представника Српске у институцијама БиХ.
Ненад Стевандић - Фото: РТРС
Ненад СтевандићФото: РТРС

- Очекујем да у току дана дође материјал за посебну сједницу у парламент Републике Српске од могућих предлагача Владе, предсједника Републике Српске или од СНСД-а - рекао је Стевандић данас новинарима у Бањалуци, у паузи сједнице парламента Републике Српске.

Он је рекао да је, према њему доступним информацијама, Влада Републике Српске требало да упути материјал за посебну сједницу.

- Посебна сједница треба да буде конструктивни и дебатни догађај. То не би смјело да се претвори у "политички рат", него да се договоримо које су то процедуре битне за Републику Српску - рекао је Стевандић.

Он је истакао да је потребно да Републику Српску консултују приликом доношења одлука Савјета министара БиХ које могу бити штетне или корисне за Републику Српску, као и да Српска има бољу комуникацију са министрима у Савјету министара БиХ.

Шеф посланичког клуба ПДП-а Бранислав Бореновић изјавио је да ће ПДП и Савез за промјене сада инсистирати на томе да се одржи посебна сједница Народне скупштине Републике Српске о раду представника Републике Српске у заједничким институцијама БиХ и о раду представника Српске у институцијама Републике Српске.

- Припремили смо огромну документацију и мислим да је добро да о томе разговарамо у парламенту Републике Српске - истакао је Бореновић.