latinica  ћирилица
08/10/2015 |  13:47 | Аутор: СРНА

НСРС усвојила извјештај Комисије за утврђивање сукоба интереса

Народна скупштина Републике Српске усвојила је данас у Бањалуци извјештај о раду Републичке комисије за утврђивање сукоба интереса у органима власти Републике Српске у прошлој години у коме се истиче да је утврђено 10 сукоба интереса.
НСРС - Фото: РТРС
НСРСФото: РТРС

У извјештају се наводи да је у прошлој години донесено 35 рјешења, да је дато 35 мишљења у 24 случаја и усвојено исто толико закључака.

Посланици су усвојили извјештај о раду Комисије за жалбе у 2014. години у коме је наглашено да је разматрано 15 жалби о сукобу интереса.

У дану за гласање усвојен је извјештај о извршењу плана рада и финансијског плана Фонда за заштиту животне средине и енергетску ефикасност Републике Српске у коме се истиче да је у прошлој години суфинансирао 52 пројекта, а да је укупна вриједност инвестиција била 2.862.293 КМ.

Годишњи извјештај Високог судског и тужилачког савјета БиХ за 2014. годину примљен је к знању.

Усвојена је информација о дугу са стањем на дан 31. децембар 2014. године према којој је укупан дуг Републике Српске износио  5,06 милијарди КМ, те информација о реализацији Стратегије развоја културе Српске од 2010. до 2015. године.

Посланици су по скраћеном поступку усвојили и одлуку о изради плана парцелације за ауто-пут Бањалука - Добој, као и одлуку о изради зонинг плана подручја посебне намјене Андрићград .

Народна скупштина Републике Српске усвојила је и Извјештај о пословању Инвестиционо–развојне банке /ИРБ/ Републике Српске у 2014. години и фондова, са извјештајем независног спољног ревизора. У извјештају се, између осталог, наводи да је ИРБ у 2014. години одобрила 918 кредитних захтјева у укупном износу од 114.958.246 КМ.

Усвојен је и Извјештај о реализацији Програма рјешавања проблема расељених лица, повратника и избјеглица за првих шест мјесеци ове године, за који је планирано да буде издвојено 6,7 милиона КМ из буџета Српске.

Усвојен је Годишњи извјештај за област малих и средњих предузећа и занатско-предузетничку дјелатност у Републици Српској за 2014. годину, у којем се наводи да је у Српској прошле године регистровано 3.242 нова  предузетника.

У овом извјештају се наводи да је регистровано 839 малих и средњих предузећа, док је угашено 569 малих и средњих предузећа и 4.969 субјеката у форми предузетника.

Усвојена је информација о реализацији Стратегије запошљавања Републике Српске 2011-2015, за период 2013-2014. године.

Народна скупштина Републике Српске усвојила је Информацију о стању у области пензијско-инвалидског осигурања у Републици Српској за 2014. годину.

Усвојена је Одлука о изради просторног плана подручја од посебне намјене "Аеродром Бањалука", те Одлука о изради просторног плана подручја посебне намјене Клековача .

Предсједник Народне скупштине Недељко Чубриловић закључио је рад шесте редовне сједнице Народне скупштине Републике Српске.