latinica  ћирилица
09/10/2015 |  08:56 | Аутор: СРНА

Данас облачно и суво, за викенд обилне падавине

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће бити претежно облачно и суво вријеме, али се током викенда очекују обилне падавине.
Киша - Фото: СРНА
КишаФото: СРНА

Само понегдје на истоку данас може бити слабе кише или росуље, а краћих сунчаних интервала углавном од југозапада до југа, саопштио је Републички хидрометеоролошки завод.

Јаче наоблачење према вечери и током ноћи донијеће кишу југозападу и Херцеговини. До сутра ујутро у Херцеговини ће падавине бити интензивније.

Дуваће слаб сјеверни и сјевероисточни вјетар. Јутарња температура ваздуха од шест до 12, на југу до 14, а највиша дневна од 13 до 18, на југу до 21 степен Целзијусов.

Метеоролози најављују да се за викенд у Херцеговини очекује и више од 150 литара кише по метру квадратном. У осталим крајевима очекивана количина падавина је између 30 и 60 литара по метру квадратном.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, јутрос преовладава облачно вријеме, а у појединим крајевима падала је слаба киша.

У Неуму је јутрос у 8.00 часова измјерено 17, а у Требињи и Мостару 15 степени Целзијусових.

У Рудом, Горажду и Билећи измјерено је 14 степени, у Вишеграду, Фочи, Јајцу и Зеници 13, у Бањалуци, Приједору, Добоју, Градишци, Мркоњић Граду, Новом Граду, Рибнику, Шипову, Дрвару, Бугојну, Бихаћу, Сарајеву и Санском Мосту 12, у Сребреници, Српцу, Зворнику и Тузли 11 степени.

Десет степени било је у Бијељини, Невесињу, Дринићу, Ливну, Градачцу, на Сокоцу и на Иван седлу, девет у Калиновику, Источном Дрвару и Купресу, осам на Чемерну, на Мраковици и на Хан Пијеску, а четири степена јутрос у 8.00 часова измјерена су на Бјелашници.

У Требињу је у протекла 24 часа пало највише кише - 33 литра по метру квадратном, у Фочи 18, на Чемерну 15, у Рудом девет, у Мркоњић Граду осам, у Градишци и Невесињу седам, на Хан Пијеску и на Мраковици пет, у Вишеграду четири, у Калиновику, Новом Граду и Дрвару три, а у Бањалуци, Бијељини, Сребреници, Гацку, Рибнику и Шипову два литра по метру квадратном.