latinica  ћирилица
09/10/2015 |  12:24 | Аутор: СРНА

Гаврановић подсјетио на значај Недјеље дјетета

Градоначелник Бањалуке Слободан Гаврановић рекао је данас да је суштински значај Недјеље дјетата у томе да се јавност подсјети изворних права дјеце као будућих носилаца развоја друштва и да се промовише породица као највећа вриједност у друштву.
Недјеља дјетета - Фото: РТРС
Недјеља дјететаФото: РТРС

"Права дјетета су гарантована међународним ковенцијама и ми смо дужни да то спроводимо", рекао је Гаврановић и нагласио да је дужност одраслих да дјеци омогуће услове за нормално одрастање и бољи живот.

Он је подсјетио да је град Бањалука прије неколико година у градској Скупштини промовисао Повељу о правима дјетета и тада почео да се укључује у манифестације којима се обиљежавају права најмлађих.

Гаврановић је данас у бањалучкој Основној школи "Петар Петровић Његош" присуствовао приредби "Чаробни град", централној манифестацији Недјеље дјетета у Бањалуци.

Приредбу "Чаробни град" заједнички су организовали ученици и наставници Основне школе "Петар Петровић Његош" и удружење "Сва дјеца свијета".

Обиљежавање Недјеље дјетета на подручју Бањалуке почела је 5. октобра када су малишани од градоначелника Слободана Гаврановић добили кључеве града.