latinica  ћирилица
09/10/2015 |  12:42 | Аутор: СРНА

Стевандић: На нивоу БиХ остварује се политика преноса надлежности

Потпредсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић изјавио је да је жалосно да се представници Савеза за промјене одазову на састанак лидеру СДА Бакиру Изетбеговићу, а да одбију позив на састанак предсједника Републике Српске Милорада Додика.
Ненад Стевандић - Фото: РТРС
Ненад СтевандићФото: РТРС

"Разумијем ако се неко не одазове на позив за састанак неке друге политичке партије, јер су странке стално у некој предизборној активности и бавећи се рејтингом могу да се играју партијских потеза, али по питању државе или у овом случају републике, то је потпуно бесмислено", рекао је Ставандић, коментаришући одлуку лидера опозиционих партија у Српској да не присуствују данашњем састанку предсједника Републике са представницима парламентарних странака у Народној скупштини Српске.

Коментаришући тврдње Горана Суваре да је од СДС-а добио 100.000 марака за тајно снимање бизнисмена Миле Радишића и да му је нуђено милион марака да компромитује предсједника Републике Српске, Стевандић је истакао да је ријеч о полусвијести.

"Сматрам да су по питању таквих снимака, и они који су плаћени и они који су их платили, само полусвијест, и ништа у вези с тим  не може се сматрати озбиљним. То је једна велика туга. Партије треба да изнесу свој програм да би народ одлучио кога ће прихватити и за кога ће гласати. Када се избори заврше, онда свако треба да се помири с тим шта је добио, а не да измишља афере или плаћа некога да снима противнике", нагласио је Стевандић.

Стевандић је рекао да се на нивоу БиХ остварује политика преноса надлежности на коју је он упозоравао када је напуштао СДС.

"Као што видите, оно што сам рекао то се и дешава, зато сам и отишао и не желим да им дајем легитимитет", поручио је Стевандић.