latinica  ћирилица
09/10/2015 |  12:45 | Аутор: ТАНЈУГ

АБА лига: Партизан под императивом побједе

Тренер кошаркаша Партизана Петар Божић рекао је данас да ће црно-бијели учинити све да забиљеже побједу против Игокее, иако је улогу фаворита препустио екипи из Лакташа.
Лого АБА лиге (илустрација) -
Лого АБА лиге (илустрација)

"Екипа Игокее је одлично селектирала и комплетирала тим са доста искусних играча који иза себе имају пуно важних утакмица, што су у претходним мечевима и показали. У овом моменту улога фаворита припада њима, док ми у овом тренутку прие свега имамо обавезу да дамо све од себе, па и више од тога. Видјећемо за какав ће резултат то бити довољно", рекао је Божић за клупски сајт.

Партизан је у уторак у Пиониру послије преокрета савладао македонски МЗТ (72:69) и забиљежио први тријумф у АБА лиги.

"Главно је да све позитивне ствари које су произашле из побједе против МЗТ-а усмјеримо на то да на терену још боље радимо управо оно што нас је довело до прве побједе", додао је Божић.

Један од најискуснијих играча у тиму Партизана, Коста Перовић, нагласио је да ће меч против Игокее бити веома тежак, али и да долази у добром моменту, посебно након побједе против МЗТ-а.

"Игокеа је веома добра екипа која игра доста брзо, са добрим протоком лопте и великом агресивношћу. Сви играчи у петорци могу да запрете и шутем за три поена и продором, тако да морамо одиграти максимално опрезно и борбено уколико мислимо да им се супротставимо на прави начин", рекао је Перовић.

Утакмица између Игокее и Партизана игра се сутра од 17 сати у Лакташима.