latinica  ћирилица
09/10/2015 |  13:32 | Аутор: Б92

Клоп: Нисам Посебни, ја сам Нормални (ФОТО)

Нови тренер Ливерпула Јирген Клоп обећао је да ће у року од четири године донијети титулу на Енфилд.

"У четвртак увече потписали смо уговор, а јутрос сам се пробудио као тренер Ливерпула. Молим вас, дајте нам времена да радимо, али када будем сједио овдје за четири године, можда ћемо имати титулу. А ако не, онда ћу можда сљедећу освојити у Швајцарској", рекао је 48-годишњи Нијемац.

Харизматични тренер није желио да открива никакве детаље свог плана.

"Ниједан од великих тренера у прошлости није сједио овдје и од првог дана говорио 'освојићемо ову или ону титулу'. Када сам одлазио из Дортмунда рекао сам да није важно шта неко мисли када долазите. Важно је шта се мисли при одласку. Мислим да је одлазак посебан дан".

Нови тренер Ливерпула Јирген Клоп

Иако је познат по својим необичним изјавама, сада је рекао да га не занимају медији, већ да жели да се концентрише на рад са играчима.

"Није ми стало до оволиког публицитета – желим да радим са играчима. Ја сам фудбалски тренер“.

Новинари су тренера замолили да опише себе и подсјетили га на чувени коментар Жозеа Мориња, који је себе описао као Посебног.

"Не желим да описујем себе. Да ли било ко у овој соби мисли да могу да чиним чуда? Не? Онда ме пустите да радим. Ја сам потпуно нормалан тип. Долазим из Шварцвалда. Моја мајка гледа ово код куће на телевизији. Не разумије ни ријеч, али је врло поносна. Ја сам Нормални ако баш хоћете опис. Био сам врло, врло просјечан играч", закључио је Клоп.

Нови тренер Ливерпула Јирген Клоп

Његова прва утакмица биће против Тотенхема у гостима.