latinica  ћирилица
09/10/2015 |  15:36 | Аутор: РТРС

У суботу облачно и киша

У суботу ће у Републици Српској бити облачно и кишовито, уз обилније падавине, а на југу и веома обилне падавине.
Киша - Фото: илустрација
КишаФото: илустрација

Ујутро облачно и тмурно, на сјеверу углавном суво, на југу са умјереном кишом а централном планинском дијелу слабијом и мјестимичном. Током дана облачно с кишом која ће се пред крај дана на југу интензивирати, а у осталим предјелима бити умјерена. Поподне на југу ће бити и грмљавине уз пљускове и обилне падавине, гдје може изазвати бујице и мањих водотока. Количина падавина на југу од 80 до 130 литара по квадратном метру, локално могуће и више, у централном појасу од 40 до 60 литара, на сјеверу од 20 до 30 литара, гдје ће интензивнија киша бити увече.

Јутарња температура ваздуха од шест до 11 степени Целзијуса, на југу до 15 степени. Највиша дневна од девет до 15 степени, на југу до 17 степени.

ПРОГНОЗА ВРЕМЕНА ЗА БАЊАЛУКУ 

Облачно с кишом. Ујутро суво, током пријеподнева мјестимична слаба киша, током дана чешћа, а касније поподне и увече умјерна. Очекивана укупна количина падавина  5-15 литара. Обилније падавине у ноћи на недјељу и током недјеље. Очекивана количина падавина за тај период од 20 до 50 литара. Вјетар слаб, углавном сјеверни. Јутарња температура ваздуха око 11, а дневна до 13 степени.