latinica  ћирилица
09/10/2015 |  17:06 | Аутор: ТАНЈУГ

У ваздушним ударима погинула двојица команданата ИД

Замјеник начелника генералштаба руске армије Игор Макушев саопштио је да су руски авиони данас уништили упориште групе Лива ал-Ках у Сирији и убили двојицу команданата терористичке Исламска држава, као и око 200 екстремиста.

"Упориште групе Лива ал-Хак је уништено након што је директно погођено прецизним бомбама КАБ 500-С. Према пресретнутим разговорима, у ваздушним ударима погинула су двојица команданата ИС на терену и око 200 екстремиста ", рекао је он.

Макушев је рекао да су у последњих 24 сата руски ловци извели 67 летова и обавили 60 ваздушних напада на позиције терориста.
Руски ловци почели су да изводе ваздушне ударе на локације терориста у Сирији 30. септембра, подсјећа Тасс, додајући да је руско особље из те групе, стационирано у ваздухопловној бази Хемеимим и да располаже са 50 авиона и хеликоптера.
У сриједу је руска флота из Каспијског мора испалила са четири брода крстареће ракете Калибр, први пут против терористичке организације ИД у Сирији.

Руска агенција је пренијела да ИД, према неким извјештајима, сада контролише око 40 одсто територије Ирака и 50 одсто територије у Сирији.

Према америчкој ЦИА, ИД има око 30.000 припадника, док ирачке власти тврде да их је око 200.000. Међу њима су грађани 80 земаља, између осталог из Британије, Њемачке, Марока, Саудијске Арабије, САД, Канаде, Русије.