latinica  ћирилица
09/10/2015 |  17:39 | Аутор: РТРС

СДС оштрицу одговорности окренуо према РТРС-у! (ВИДЕО)

Дан након прилога који смо синоћ емитовали у нашем Дневнику 2 у којем Горан Сувара свједочи о томе да му је СДС обећао милион, а на крају исплатио 100. 000 марака за тајно снимање Милета Радишића, огласила се СДС. Не да би демантовали тачност Сувариног свједочења нити нашег извјештавања, већ да би рекли како је Радио-телевизија Републике Српске у служби криминалаца.
РТРС - Фото: РТРС
РТРСФото: РТРС

Пред камере су стали Бојо Гашановић и Небојша Вукановић, члан Главног одбора СДС-а и савјетник лидера странке Младена Босића, који су Сувари, како он тврди, исплатили новац за обављену услугу чији циљ је било компромитовање предсједника Републике Српске. 

СДС је оштрицу одговорности окренула према РТРС-у. Кажу да смо у посљедња два дана медијски простор уступили одбјеглим криминалцима, за којима МУП дуже вријеме безуспјешно трага, а који су, како каже, постали 'главне звијезде' РТРС-а.

СУВАРА:(Ја знам да ваш посао новинара није лак, да је ризичан. Да вама можда није пријатно да сједите са мном, али они су тражили мене. Разлика је у томе што сам ја тражио вас)

Наш рад називају невиђеном срамотом, а о својој, о којој је за нашу телевизију посвједочио Горан Сувара у саопштењу нису рекли ни ријечи. У служби демантовања истинитости Сувариних навода, били су, ипак, они које је сам Сувара, означио као посреднике - Небојша Вукановић и Бојо Гашановић.

"Тог човјека којег су спомињали нисам никада контактирао нити са њим обављао било какве трансакције", рекао је члан ГО СДС-а Бојо Гашановић.

Небојша Вукановић, тврди да није битно на који начин је СДС дошла до материјала. Важно је само, да је он, како каже, аутентичан. Не крије да је контактирао са Суваром.

"Човјек ме звао. То је било у Београду. То су безбједносно интересантне личности, ја то никада нисам био, јер се нисам бавио таквим пословима. Човјек ме фотографисао, ја признајем, ја сам био с њим у тој кафани у Београду", навео је Небојша Вукановић, савјетник Младена Босића.

И Гашановић и Вукановић нису штедјели ријечи да би критиковали прилоге које смо синоћ емитовали у Дневнику.
Нову аферу коју отвара опозиција, Ненад Стевандић из Слободног демократског српског клуба описао је једном ријечју-полусвијест. 

"Сматрам да су по питању таквих снимака, и они који су плаћени и они који су их платили, само полусвијест, и ништа у вези с тим се не може сматрати озбиљним. То је једна велика туга." рекао је Ненад Стевандић, посланик Самосталног демократског српског клуба

 Политички аналитичар Мирослав Лазански, оцијенио је да су страни фактори спонзори незаконитог прислушкивања и монтирања снимака с циљем компромитовања актуелне власти у Републици Српској и њеног предсједника Милорада Додика, који није по вољи одређених центара моћи из иностранства.
"Предсједник Српске води једну самосталну политику очувања Републике Српске, што не одговора Западу. Сви они који практично иду на њега, иду ка укидању Републике Српске. Очигледно је да све чине да Српску лише њених досадашњих ингеренција и утопе у унитарну БиХ", истакао је политички аналитичар, Мирослав Лазански.

Лазански је за Новинску агенцију Републике Српске оцијенио да је тужно то што појединци из одређених политичких странака у БиХ, како је рекао, "јашу на том таласу".