latinica  ћирилица
09/10/2015 |  17:41 | Аутор: РТРС

Нова свједочења Горана Суваре- Ко је и зашто спремао отмицу Радишића? (ВИДЕО)

Човјек који је снимио разговор са Милом Радишићем и узео новац, Горан Сувара, тврди да је СДС спремна на све, само да искомпромитује и криминализује Милорада Додика. Да би добио милион марака Сувара тврди да је имао задатак да, милом или силом, сними Милу Радишића који је требало да каже да је Додик с једним предузећем опрао 150 милиона марака. Да би се дошло до циља била је предвиђена и отмица Миле Радишића, каже Сувара.
Горан Сувара - аудио снимак (фото: screenshot) -
Горан Сувара - аудио снимак (фото: screenshot)

 Да би добио милион марака Сувара тврди да је имао задатак да, милом или силом, сними Милу Радишића који је требало да каже да је Додик с једним предузећем опрао 150 милиона марака. Да би се дошло до циља била је предвиђена и отмица Миле Радишића, каже Сувара. 

Горану Сувари СДС је осим милион марака нудила и статус заштићеног свједока, замјену идентитета, скидање оптужнице, само да убиједи Милу Радишића да каже да је предсједник Републике Српске Милорад Додик умијешан у мутне послове. Повластице је, тврди, лично нудио начелник општине Источни Стари Град и члан Главног одбора СДС-а Бојо Гашановић.

„Приликом доласка Бојо ми је дао личну карту и возачку дозволу. Моја слика, дуго име. Он је рекао Мектић то може. Пасош ти се ради. Тако да нећеш имати проблема.  Ја бих требао за милион марака да отмем Радишића, или да га наговорим да прича нешто против Додика. По чијем налогу? По налогу Младена Босића, Небојше Вукановића, Боје Гашановића и министра Мектића", каже Горан Сувара 

Главни преговарачи СДС-а, тврди Сувара, били су Бојо Гашановић и Небојша Вукановић. За припрему другог снимка био је „ Онда сам читао тај текст, гдје је наводно Милорад Додик преко неке фирме опрао 150 милиона марака и да то господин Мектић већ има. Али им треба окидач да то крене. Није ми било јасно, шта ћу им ја ако већ имају“, истакао је Сувара.

Сувари није било јасно ни одакле СДС-у милион марка.

„ Питао сам откуд милион. Онда ми је он објаснио да многе велике газде које имају под закуп просторије М-телу, врло лако ће скупити милион. То им треба јер ће се тако борити с Додиком“, појаснио је Сувара. 

У таквим завјерама и обманама, каже Сувара, није желио да учествује. О томе је обавијестио, каже, и Вукановића.

„ Назвао сам, пошто нисам имао Бојин број, назвао сам Вукановића и питао га да ми објасни. Схватио је човјек да ја нећу ући у ту причу.  Оке Горане узми то како јесте, само молим те немој да ме компромитујете. Ја одговорно тврдим да сем тих пар реченица нема никаквог друго снимка. Њима је то послужило да направе другу причу", рекао је Сувара. 
Од те приче, тврди Сувара, СДС неће одустати.

„ Они су ми рекли да једна екипа постоји, ако ја то не могу завршити да ће киндаповати Радишића, али то се мора завршити“.  Мислим у овом моменту да је он у опасности", навео је Сувара.

Миле Радишић, каже Сувара, није једини који се нашао на мети СДС-а. Кога прате СДС-ови људи и ко је изложен опасности, каже, рећи ће у полицији и тужилаштву.