latinica  ћирилица
09/10/2015 |  18:00 | Аутор: РТРС

Додик позвао институције Српске да се обрачунају с криминалом (ВИДЕО)

Предсједник Републике Српске Милорад Додик позвао је све надлежне иституције , да у борби против корупције и криминала приведу правди све који се, избјегавајући извршење казни, скривају у земљама региона.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

Додик истиче да је спреман да се сви капацитете Српске ставе на располагање МУП-у и Пореској управи како би се коначно ставила тачка и на случај Милета Радишића.

"И раније сам говорио и данас тражим ригорозну истрагу свих надлежнихоргана за све елементе корупције. Тражим од Полиције Републике Српске да учини све и да све оне који избјегавају извршење казнених одредаба приведе правди и да обезбједи путем регионлане сарадње и интернационалне сарадње да се они приведу . Прије свега мислим на господина Радишића. Тражим од Полиције да то уради. Полиција није надлежна изван Републике Српске, али може путем организација да то учини. Тражим од Пореске управе ригорозну финансијску анализу и ревизију ако је то могуће, финансијског пословања те фирме и да се једном скине то са дневног реда. Очигледно да људи покушавају само да одрже тему и ништа не раде", рекао је  предсједник Републике Српске, Милорад Додик.