latinica  ћирилица
09/10/2015 |  21:41 | Аутор: ТАНЈУГ

Одбојкаши Србије побједом против Словачке стартовали на ЕП

Мушка одбојкашка репрезентација Србије побједом је стартовала на првенству Европе савладавши вечерас у италијанском граду Бусто Арзицију селекцију Словачке са 3:2 у сетовима (25:22, 22:25, 30:28, 24:26, 15:9).
Одбојкашка репрезентација Србије (Фото: fivb.org) -
Одбојкашка репрезентација Србије (Фото: fivb.org)

Изабраници Николе Грбића нису имали нимало лак посао у сусрету са Словацима, који су пружили веома снажан отпор фаворизованом ривалу.
 Србија је дуго тражила пут до очекиване побједе, а успех је обезбиједила послије драматичне и дуготрајне борбе, тек у петом сету.
 До тада, српски одбојкаши играли су несигурно, са много осцилација и неопростиво великим бројем грешака, што су чврсти и упорни Словаци користили на прави начин.
 Током цијеле утакмице вођена је велика и изједначена одбојкашка битка, уз много узбуђења и преокрета, а српски тим успио је да ипак сачува снагу и концентрацију за одлучујући сет и важну побједу на старту такмичења.
 На првенству које 9. до 18. октобра заједнички организују Италија и Бугарска, српски одбојкаши сутра од 15 сати играју против Финске, а у посљедњем колу састају се у недјељу од 18. сати са браниоцем титуле Русијом.