latinica  ћирилица
10/10/2015 |  19:12 | Аутор: РТРС

Савановић посјетио Милеву Жупић, мајку три погинула борца (ВИДЕО)

Министар Савановић данас је у Мркоњић Граду, посјетио и породицу Милеве Жупић, која је у протеклом рату изгубила три сина.
Савановић и Вулин посјетили Милеву Жупић, мајку три погинула борца - Фото: РТРС
Савановић и Вулин посјетили Милеву Жупић, мајку три погинула борцаФото: РТРС

О судбини ове, као и још четири породице које су у току ратних дешавања изгубиле по троје дјеце снимљен је и документарни филм "Дјеца" у продукцији наше телевизије, чија се премијера ускоро очекује. 

 Поводом обиљежавања 20 година од страдања Срба у Западној Крајини министар Савановић и ресорни министар у Влади Србије, Александар Вулин, посјетили су Милеву Жупић, мајку која је за Републику Српску дала три сина.

Савановић је нагласио како је наша обавеза да бринемо о породицама чији су најмилији дали живот за Стварање Српске.

- Посјете колико год честе биле оне су недовољне зато што једна породица која је дала огроман допринос за Српску, рекао је он.

И поред трагедије која је задесила Милева Жупић чува сјећање на изгубљене синове. На нама је да урадимо што је могуће више како бисмо јој, створили што боље животне услове.

- Ми ћемо учинити све са своје стране и ја као човјек и министар и Влада да помогнемо тамо гдје требамо помоћи и увијек смо располагању, додао је Савановић.

Филм Дјеца остаће као свједочанство страдања Срба на овим просторима и приказати патњу и бол ових породица, а на нама је да њихову жртву не заборавимо!