latinica  ћирилица
12/10/2015 |  16:00 | Аутор: РТРС

Напад Драгана Мектића на новинаре РТРС-а и њихове породице (ВИДЕО)

Министар безбједности у Савјету министара БиХ Драган Мектић негира уплетеност у аферу прислушкивања и тајног снимања.
Драган Мектић - Фото: РТРС
Драган МектићФото: РТРС

На конференцији за новинаре, коју је одржао у Бањалуци, каже да није издао налог за тајно снимање бањалучког бизнисмена Миле Радишића.

Иако је Небојша Вукановић савјетник Младена Босића, Мектић каже да је Вукановић „слободни новинар“ и да има право доћи до информације, па и ако ју је платио.

"Војним крилом СНСД" и "тзв. јавним сервисом" назвао је нашу медијску кућу. Мектић није бирао ријечи, па су се на мети нашли наши новинари и њихова дјеца. Мектић није знао да да праву информацију да ли је против Миле Радишића подигнута међународна потјерница. 

Тако се конференцију за новинаре претворила у представу за јавност. Већи дио свог обраћања посветио је критици Телевизије Републике Српске, називајући је "тзв. јавним сервисом".

Погледајте прилог из Дневника 2:

И није се на овом зауставио. Отишао је и корак даље. Осим коментарисања уређивачке политике узео је себи за право да уђе у животе појединих новинара и њихове дјеце. Мектић је изнио и неистине, да на РТРС-у нема медијски простор и да га никад нисмо позвали да гостује у некој емисији, а само у посљедњих мјесец дана два пута је позиван да гостује у Дневнику и политичкој емисији "Аспект".

На овој конференцији за новинаре реаговале су и колеге из других медијских кућа. Упозоравали су Мектића да је скренуо с теме. Након тога, Мектић је и даље покушавао да дискредитује нашу медијску кућу. Ево и како: 
"Од ботокса се не види лице новинара. Предлажем да се још у бордел боји офарба студио или у пинк и онда ћемо имати најт клуб. Какви ви поруке шаљете с онаквим фацама".

Поруку Мектићу послало је Удружење новинара Републике Српске као и Клуб новинара Бањалука. Осуђују начин комуникације који не приличи министру.

Мектић нестручно и неспретно демантује умијешаност СДС-а у аферу снимак. Каже да није издао налог за снимање Радишића, и да не види ништа спорно ако је Небојша Вукановић платио снимак:"Па молим Вас Небојша Вукановић је слободни новинар. Шта ја имам с тим и ако је купио..."

Мектић каже да га је звао Миле Радишић, али му није пало на памет да га прими. Секунд након, другачијег је мишљења.

Мектић је рекао да ће од Тужилаштва БиХ затражити да пошаље тужиоца у Београд да разговара с одбјеглим Милом Радишићем.

Док Мектић тврди да за Радишићем није расписана потјерница из Дирекције за координацију полицијских тијела, институције којој је управо Мектић надређен, тврде супротно.

Уређивачкиу колегијум РТРС-а најоштрије осуђује понашање министра безбједности БиХ Драгана Мектића, који је на данашњој прес конференцији у Бањалуци на најпримитивнији начин вријеђао новинаре РТРС-а и њихове породице. Уређивачки колегијум тражи од Драгана Мектића да се се јавно извини новинарима наше куће и њиховим породицама.

Погледајте прилог из Српске данас: