latinica  ћирилица
13/10/2015 |  08:55 | Аутор: Блиц

Сукоб хрватских навијача на Малти са обезбјеђењем из Србије

Око петнаесторо навијача фудбалске репрезентације Хрватске сукобило се касно синоћ са радницима обезбеђења из Србије у ноћном клубу Вајт Палас (White Palace) у центру Пачевила на Малти, сазнаје агенција Бета.
Пачевил - Малта - Фото: blic.rs
Пачевил - МалтаФото: blic.rs

Послије брзе интервенције малтешке полиције шест Хрвата је ухапшено, а затворени су и околни локали. У тучи је лакше повријеђено неколико особа.

Испред самог локала причињена је материјална штета, пошто су у инциденту коришћени столови и столице из баште ноћног клуба.

У паралелној улици, недалеко од мјеста инцидента сједили су чланови делегације фудбалске репрезентације Хрватске која се данас састаје са Малтом у квалификацијама за Европско првенство у Француској 2016. године.

Фудбалски савез Хрватске је у августу донио одлуку да не води организовано своје навијаче на гостовања због суспензије Европске фудбалске уније (Уефа) након појаве кукастог крста на игралишту стадиона Пољуд у Сплиту приликом квалификационе утакмице са Италијом.

ХНС је тада навео да је Хрватска била веома близу избацивања из квалификација и да је добила "жути картон" европске куће фудбала.

Уефа је због истицања кукастог крста казнила ХНС једном утакмицом играња пред празним трибианама, одузимањем једног бода у квалификационој Групи Х за континентални шампионат, као и са 100.000 евра.

ХНС је у прошлости много пута кажњаван од Уефа због испада навијача који су истицали фашистичке и расистичке пароле, али и због пиротехничких средстава, када су на кратко прекинули утакмицу у Милану против Италије.

Утакмица 10. кола Групе Х квалификација за Европско првенство између Малте и Хрватске играће се данас од 20.45.