latinica  ћирилица
13/10/2015 |  11:00 | Аутор: ТАНЈУГ

Јерусалим: Најмање двоје погинулих, 20 рањених у два напада

Најмање двоје људи је погинуло и 20 их је рањено у два одвојена напада у Јерусалиму, саопштила је израелска здравствена служба, како преноси Асошијетед прес.
Јерусалем - напади (фото: http://www.haaretz.com/) -
Јерусалем - напади (фото: http://www.haaretz.com/)

Полицијски портпарол Мики Розенфелд је рекао да су два нападача напала ножем и пуцала на људе у аутобусу у једном дијелу града, убивши једну особу и да су ухваћена на попришту напада.

Скоро у исто вријеме догодио се још један напад ножем у другом дијелу града на аутобуској станици, гдје је још једна особа страдала, а нападач убијен. Ти напади уз још два напада ножем у Ранани у центрланом Израелу сматрају се најозбиљнијом серијом инцидената у насиљу које траје већ мјесец дана.

Двоје људи је рањено у Рамали, а оба нападача су ухваћена. Накнадно је објављено да је први напад извео Палестинац из источног Јерусалима, који је напао Израелца док је чекао на аутобуској станици на једној од главних улица у Ранани.

Израелац је задобио умјерене повреде, а нападача су локални становници ухватили и претукли.

Од јеврејске Нове године у септембру седам Израелаца је убијено и на десетине рањено у оружаним и нападима ножем и каменицама, наводи АП.

Најмање 27 Палестинаца је убијено за то вријеме, укључујући 11 нападача. Остали су погинули углавном у сукобима с израелским безбједносним снагама. Стотине Палестинаца је рањено у таквим сукобима на Западној обали и на граници с Појасом Газе.