latinica  ћирилица
13/10/2015 |  13:38 | Аутор: РТРС

Нови албум Андрее Бочелија са филмском музиком (ВИДЕО)

Са 85 милиона продатих албума, слијепи италијански тенор Андреа Бочели је најпродаванији пјевач свих времена на пољу класичне музике. Међутим, његов најновији пројекат, најављен за 23. октобар, није у вези са оперском музиком.
Нови албум Андрее Бочелија  (Фото: musictrip.altervista.org) -
Нови албум Андрее Бочелија (Фото: musictrip.altervista.org)

Овај 57-годишњи пјевач, који се прославио почетком 1990-их као штићеник великог Лучана Паваротија, требало би ускоро да изда нови албум, "Cinema", са музиком из филмова као што су Приче са западне стране и Кум.

Албум, који ће изаћи 23. октобра, садржи и дует са поп звијездом Аријаном Гранде с којом изводи пјесму "E piu ti penso" из филма Било једном у Америци.

Бочели је рекао да много воли ту врсту музике, јер је филмска музика као велико поље по коме композитори могу слободно да лутају.

Популарни тенор, који је почетком године издао албум са аријама из Пучинијеве опере „Турандот“, досад је снимио 11 албума оперске музике.

За њега не постоји разлика у извођењу романтичних балада, кросовер музике и опере.

Бочели мисли да у основи постоји само један начин пјевања. Оно што се мијења је атмосфера. Зато, како каже, свака пјесма захтијева другачији приступ, али је пјевање исто, као што је и техника пјевања иста.

Иако је пјевао за свјетске лидере, Бочели је најпоноснији на то што на својим концертима успијева да испуни стадионе.

Славни тенор је закључио да је чудно то када помислите да многи људи путују из далека, плаћају често скупе карте да би чули његов глас. То је за њега нешто невјероватно, а љубав тих људи му је најважнија.