latinica  ћирилица
13/10/2015 |  13:46 | Аутор: СРНА

Осуда Мектићевог вербалног напада на новинаре РТРС-а (ВИДЕО)

Представници власти и опозиције у Народној скупштини Републике Српске осудили су данас у Бањалуци вербални напад министра безбједности БиХ Драгана Мектића на новинаре Радио-телевизије Републике Српске.
Драган Мектић - Фото: РТРС
Драган МектићФото: РТРС

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић сматра да Мектићев вербални напад на новинаре није примјерен било ком званичнику.

"Такво понашање није примјерено без обзира на функцију коју неко обавља", рекао је Чубриловић.

Потпредсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић оцијенио је да је Мектићево вријеђање новинара срамота СДС-а који га је именовао на функцију министра, али и свих у Српској и БиХ.

"Било би људски да се Мектић извини новинарима РТРС-а, у супротно мора бити смијењен. Он нам, као министар безбједности, мора гарантовати безбједност, а не нападати новинаре", рекао је Стевандић.

Посланик СДС-а Миладин Станић рекао је да није видио Мектићеве изјаве, али да у сваком случају није у реду да буде вријеђан било ко.

"О Мектићу мислим све најбоље. Потребно је поштовати све новинаре и никога никада не бих увриједио, али СДС сматра да је уређивачка политика РТРС-а лоша", каже Станић.

Шеф Клуба посланика ПДП-а Бранислав Бореновић оцијенио је да је Мектићев вербални напад на новинаре РТРС-а недопустив.

Министар безбједности БиХ Драган Мектић оптужио је јуче РТРС да је "војно крило СНСД-а". Након што је споменуо поједине новинаре ове медијске куће, помињући и чланове њихових породица, дошло је до вербалне расправе између присутног новинара РТРС-а и Мектића.

Предсједавајући Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламента БиХ Сташа Кошарац најоштрије је осудио, како је рекао, силеџијски напад Мектића на новинаре РТРС-а.

ОХР и ЕУ осудили су увредљиве коментаре Драгана Мектића упућене новинарима Радио-телевизије Републике Српске, наводећи да су они "само најновији примјер врло уобичајене праксе представника многих политичких странака у БиХ".