latinica  ћирилица
14/10/2015 |  08:28 | Аутор: РТРС

Вучић бурно реаговао на састанку у Бриселу

Премијер Србије Александар Вучић бурно је реаговао током састанка у Бриселу, на коме је између осталог рекао и да се Србија држала своје ријечи, али да сви други своје обавезе нису испунили, пише "Блиц".
Александар Вучић - Фото: ТАНЈУГ
Александар ВучићФото: ТАНЈУГ

У Бриселу су пале тешке ријечи између премијера Србије Александра Вучића и замјеника косовског премијера Хашима Тачија.

"Немојте више да ми говорите о поглављима. Ако хоћете отворите их, ако нећете немојте", бурно је реаговао Вучић на неформалном састанку са шефицом дипломатије ЕУ Федериком Могерини и косовским премијером Исом Мустафом.

Премијер Вучић је рекао да се "Србија држала своје ријечи, али да сви други своје обавезе нису испунили", подсјећајући да косовска влада и даље није донијела уредбу о формирању Заједнице српских општина, а да договор о катастру још из 2011. године уопште није почела да спроводи.

Вучић је оштро осудио хапшења Срба на Брезовици и покушај учлањења Косова у Унеско без знања Србије, не само од приштинске стране већ и од највећег броја чланица ЕУ.

Блиц додаје и да су разговори били тешки, а да је дошло и до вербалног сукоба између Вучића и Тачија.

Позивајући се на своје изворе, "Блиц" наводи да ће о њемачком амандману за преговарачко поглавље 35 за два до три дана бити разговора у државном врху у Београду.