latinica  ћирилица
16/10/2015 |  16:42 | Аутор: РТРС

Бањалука: Други дан манифестације "Дани математике" (ВИДЕО)

Други дан манифестације "Дани математике" одржан је у Дому омладине у Бањалуци. Сви основци и средњошколсци, организивано са школом, или као појединци, могли су да уживају у математичким мозгалицама, учествују у радионицама и науче нешто ново.
Дани математике - Фото: РТРС
Дани математикеФото: РТРС

Фрактали у бојама, геометријске мозгалице, израда оригамија, само су неке активности у којима су данас могли да уживају мали и велики љубитељи математике.

Волонтери са Природно-математичког и Архитектонско-грађевинског факултета у Бањалуци, били су ту да основцима и средњошколцима помогну при рјешавању математичких мозгалица, те да их упуте у разне теорије и теореме.

"Дани математике" осмишљени су како би ученицима приближили математику и пробудили интересовање за ову науку према којој већина показује отклон.

Министар науке и технологије Републике Српске, Јасмин Комић каже да је циљ манифестације представљање математике у занимљивом свјетлу.

Манифестације попут ове промовишу ову засад дефицитарну науку. Сваке године, број студената на математици се повећава, а надлежни сматрају да су за то заслужни и овакви афирмативни догађаји и признања.