latinica  ћирилица
28/10/2015 |  16:01 | Аутор: СРНА

Вишковић: Одлука о референдуму биће објављена у Службеном гласнику

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Радован Вишковић рекао је да ће одлука о одржавању референдума о раду Суда и Тужилажта БиХ бити објављена у Службеном гласнику када буду проведене све процедуре.
Радован Вишковић - Фото: РТРС
Радован ВишковићФото: РТРС

"На заједничкој комисији Народне скупштине и Вијећа народа покушали смо да кажемо да нема повреде виталног националног интереса у одлуци о избору Комисије за спровођење референдума, али Клуб Бошњака мисли да има", изјавио је Вишковић новинарима у Бањалуци.

Он је подсјетио да се након одговарајуће одлуке Уставног суда стичу услови за објављивање одлуке о одржавању референдума у Службеном гласнику, те да од тог тренутка предстоји 50 дана за одржавање референдума.

Заједничка комисија Народне скупштине и Вијећа народа Републике Српске није постигла сагласност о процедурама за заштиту виталног националног интереса на скупштинске одлуке о избору Комисије за спровођење референдума о Суду и Тужилаштву БиХ, те о избору Регулаторне комисије за енергетику Српске, због чега ће о овоме коначну одлуку донијети Уставни суд Српске.