latinica  ћирилица
30/10/2015 |  15:27 | Аутор: СРНА

Вулин: Питам се, има ли и даље смисла преговарати са Приштином?

Министар за рад Србије Александар Вулин рекао је да је најава Приштине о могућем суспендовању формирања Заједнице српских општина неприхватљива и опасна и упитао да ли и даље има смисла преговарање са партнерима који то нису и који не држе ријеч.
Александар Вулин - Фото: Screenshot
Александар ВулинФото: Screenshot

"Поставља се питање да ли бриселски споразум има смисла ако једна страна може да га суспендује без икакве одговорности", рекао је Вулин новинарима.

Он је навео да то показује још једну, врло опасну ствар, а то је да Приштина Србе сматра реметилачким фактором, који не би требало да буде на Косову и Метохији.

"То је оно што је мој највећи страх и што би међународна заједница морала да осуди, заустави и казни", рекао је Вулин.

Он је упитао да ли има смисла даље преговарање са партнерима који када добију оно што им треба, односно Споразум о стабилизацији и придруживању, једноставно погазе ријеч и покушају да све што је договорено "баце у воду" - пренијели су београдски медији.

Када је ријеч о мигрантској кризи, Вулин је навео да Србија има 3.000 мјеста и да ће поштовати све што је договорено у Бриселу, а то је да се избјеглицама обезбиједи заштита од хладноће током зимског периода.

"Нико не остаје овде, не држе се на силу. Привремени смештајни капацитети биће унапређивани и одговараће потреби у смислу броја људи", додао је он.